Vám-Garancia Kft.
Telefon: +36 70 396 6945
E-mail: info@vamgarancia.hu
Import áfa átvállalása
A Vám-Garancia Kft.-vel könnyíthet cége terhein. 

Ha az unión kívülről érkező importárut forgalmaz, de a vámfizetés után likviditási nehézségei adódnak az áru értékesítése előtti áfafizetéssel, tökéletes megoldás, ha él a halasztott áfafizetés törvény adta lehetőségével. 
A magyar állam egyik gazdaságot segítő programja ugyanis lehetőséget ad az áfaátvállalásra: az áfatörvény 156-os paragrafusa szerint így nem importáláskor, hanem halasztottan, vagyis eladás után ráér megfizetni az áfát. Tehát a harmadik országból érkező áru után nem kell azonnal megfizetnie az áfát – a Vám-Garancia Kft. átvállalja ezt a terhet.
Szakértőink gondoskodnak a precíz adminisztrációról, és az aktuális előírások, szabályok pontos ismerete mellett segítenek megtalálni a tökéletes, cégre szabott megoldást. 


Tájékoztató importálóknak, könyvelőknek!
Tájékoztató importálóknak, könyvelőknek

Kérjük, olvassa el rövid ismertetőnket az áfakönyvelésről és -bevallásról!

Közvetett vámjogi képviselet esetében a Vám-Garancia Kft. (AEO-engedéllyel rendelkező) saját nevében, de az importőr érdekében jár el a vámeljárás során és az áfaelszámolás tekintetében is. 
A közvetett vámjogi képviselő nem minősül importálónak, csak bizonyos kötelezettségeit – saját nevében – teljesíti, és bizonyos jogait – saját nevében – gyakorolja.
Amennyiben az importáló közvetett vámjogi képviseletre ad megbízást az áfalevonási jog tekintetében kétféle eljárás lehetséges:
Amennyiben nem illeti meg az importálót teljes egészében az adólevonási jog, mert pl. adóköteles tevékenysége mellett adómentes tevékenységet is végez, és azért arányosítás szabályainak alkalmazásával tud csak levonni áfát, akkor az Áfa tv. 129. §. (1) bek. a) pont szerint csak saját maga érvényesítheti az áfalevonási jogát.
Abban az esetben, ha korlátozás nélkül, teljes összegben megilleti az importálót az adólevonási jog, akkor választhat: vagy saját maga él az áfalevonással, vagy annak érvényesítését a képviselőre engedményezi, melynek következtében adólevonási joga elenyészik.
Ebben az esetben a közvetett vámjogi képviselő a saját áfabevallásában szerepelteti az ügyletet, erről a tényről pedig nyilatkozatot állít ki az importőrnek, akinek további teendője (sem könyvelési, sem bevallási) kötelezettsége nincs!
(Áfa tv. 123., 124., 129., 130., 145., 156., 157. §-ok)

Válassza importáfa-átvállalás szolgáltatásunkat, és még gördülékenyebben kezelheti importáru-forgalmát. Keresse szakértőinket a lenti elérhetőségeken!
Vámügynöki szolgáltatás
Raktározás 
Szállítmányozás
Minden jog fenntartva - 2019 - vamgarancia.hu 

Adatvédelem

Általános szerződési feltételek

A weboldalt készítette és üzemelteti az expressz-weboldalkeszites.hu